FUCZ

Nastavak potrage: Zbog zamućenosti Bosne nije moguće angažirati ronioce

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 raspoređenih u četiri čamca, pretraživat će područje korita Bosne raspoređeni u dvije grupe
Vijesti / Flash | 31. 05. 2019. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) i jutros je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se njegovo tijelo nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju - rečeno je Feni u FUCZ-u. 

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 raspoređenih u četiri čamca, pretraživat će područje korita Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih će jedna pretraživati od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Osim timova FUCZ-a i danas su u potragu uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK, članovi obitelji i mještani.

Iz FUCZ-a navode da, iako je razina Bosne dosta opala, potragu na vodi još uvijek otežava smanjena vidljivost usljed stalnih kišnih padavina i zamućenosti Bosne zbog čega nije moguće angažirati ronioce.

FUCZ i danas dodatno poziva na oprez sve one koji sudjeluju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. svibnja, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. svibnja, a od 5. svibnja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada su njegova odjeća i osobne stvari pronađene na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

Kopirati
Drag cursor here to close