Naše društvo

Obećanje o zatvaranju Deponije: Koliko vrijedi riječ jedne ministrice?

Budući da je ministrica Đapo iskazala spremnost da će zatvoriti JP Deponija u Mostaru ako se dokaže da je tamo odlagan animalni otpad, Mreža Naše društvo odlučila je provjeriti koliko vrijedi riječ jedne ministrice.
Vijesti / Flash | 21. 06. 2019. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža Naše društvo ima račune za 2016. i 2017. godinu, a sigurni smo da je praksa uhodana mnogo ranije.

Ono što nas posebno zabrinjava je činjenica, da osobe koje vode komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru, zajedno s gradonačelnikom ne vide u toj praksi ništa neobično, nezakonito, u krajnjem slučaju nehumano.

U suprotnom nikada  sebi ne bi dozvolili da pred medije ponosno izađu na ovaj način. Budući da je ministrica Đapo iskazala spremnost da će zatvoriti JP Deponija u Mostaru ako se dokaže da je tamo odlagan animalni otpad, Mreža Naše društvo odlučila je provjeriti koliko vrijedi riječ jedne ministrice.

''Odmah po saznanju da je ministrica stigla u Mostar, otišli smo u zgradu Vlade FBiH i zatražili da s ministricom razgovaramo na pet minuta i da joj predočimo dokaze koje imamo. Bili smo optimistični da će se to i desiti, jer je ministrica dan prije iskazala volju i spremnost da razgovara s građanima u Mostaru. Nažalost, dobili smo poruke putem djelatnika osiguranja da ona ne može doći i da dokumentaciju dostavimo u Sarajevo.

Ovim putem, želimo informirati ministricu da će na svom stolu u ponedjeljak imati dovoljno dokaza da više nikad ne ponovi rečenicu koja počinje sa “Ako tamo ima animalnog…..“.

Poštovana ministrice, animalni otpad na toj deponiji je stvar uhodane prakse, a kao dokaz evo jedan od računa koji JP Deponija uredno dostavlja JP Komunalno koje nakon toga izdaje račun Gradskoj upravi i naplati tu uslugu, zajedno s drugim troškovima vezano za zbrinjavanje pasa lutalica'', poručili su između ostalog iz mreže Naše društvo.

Iz mreže Naše društvo poručili su ministrici kako im u ponedjeljak dostavljaju sve papire i dokaze da se na Deponiji odlagao animalni otpad.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close