Naša stranka Mostar

''Pozivamo Tužiteljstvo HNŽ da otvori istragu povodom događanja na SKB Mostar''

''Potrebno je istražiti i u što skorijem vremenskom periodu informirati javnost o događanjima u vezi s spomenutim slučajem kako bi se sankcionirali oni koji su eventualno napravili grešku a građanima vratilo povjerenje u zdravstveni sustav''
Vijesti / Flash | 18. 03. 2020. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaraženi pacijent jučer je doveo i osoblje i pacijente Kliničke sveučilišne bolnice u Mostaru u opasnost. Posljedice njegove neodgovornosti još se ne znaju, ali mogu biti kobne po cijeli grad. Još nije jasno da li je slučaj posljedica samo pacijentove neodgovornosti ili je kriv i neko od osoblja'', navode iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru koji tim povodom traže uključivanje Tužiteljstva u cijeli slučaj.

“S obzirom na to da postoje indicije da je u slučaju liječenja pacijenta zaraženog virusom COVID-19 došlo do onog što se definira u Kaznenom zakonu Federacije BiH kao ‘kazneno djelo protiv zdravlja ljudi’, što je precizirano u članu 225 i 229 (Prenošenje zarazne bolesti i nesavjesno liječenje) pozivamo Tužiteljstvo da otvori istragu o ovom slučaju.

Potrebno je istražiti i u što skorijem vremenskom periodu informirati javnost o događanjima u vezi s spomenutim slučajem kako bi se sankcionirali oni koji su eventualno napravili grešku a građanima vratilo povjerenje u zdravstveni sustav i medicinsko osoblje. Ukoliko nije bilo propusta, važno je također da to građani znaju kako bi se izbjegle glasine i širenje panike.

U periodu koji je pred nama, ključan je iskren i odgovoran pristup i komuniciranje istine. Svjesni smo da je situacija teška, da niko nema iskustva sa pandemijom ovih razmjera, baš zato se moramo moći osloniti jedni na druge, ali i na sistem. Svako gledanje kroz prste, zaobilaženje protokola, neprijavljivanje neodgovornih i nesavjesnih će nas sve skupo koštati. Način na koji su se stvari u Mostaru odvijale do sada hitno moramo ispraviti”, rekli su iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close