Zagađenje zraka

Narančasti dim iz pogona ArcelorMittala širio se Zenicom

Šire područje Grada Zenice danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i grmljavinom, ali centar Zenice nije bio pogođen kišom i drugim nepogodama.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2019. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olujni vjetar koji je u poslijepodnevnim satima pogodio područje Zenice podigao je prašinu iz kompanije ArcelorMittal Zenica, a nakon nekoliko minuta proširila se po cijelom gradu.

Video: Zagađenje zraka u Zenici uzrokovano dizanjem prašine s odlagališta ArcelorMittala

Šire područje Grada Zenice danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i grmljavinom, ali centar Zenice nije bio pogođen kišom i drugim nepogodama. Dok su tamni oblaci obilazili područje grada, jak vjetar je iz pogona kompanije ArcelorMittal po gradu proširio narančasti dim.

 Kvaliteta zraka na području Tetova gdje se nalazi i ArcelorMittal u poslijepodnevnim satima ocijenjen je kao nezdrav za osjetljive skupine. Za sada nije poznato je li u kompaniji uz vjetar došlo do ispuštanja emisija u zrak, kvara, ili je samo vjetar podigao prašinu u zrak, ali nakon nekoliko minuta pogoni ArcelorMittala ponovo su bili vidljivi.

Direktori departmenta su za Klix.ba kazali da nije bilo incidenta te da se radi o dizanju prašine iz odlagališta koji se nalazi u sklopu pogona ArcelorMittala.

Kopirati
Drag cursor here to close