Verbalno vrijeđanje

Napadnuta učenica s hidžabom u Srebrenici, slučaj prijavljen policiji

Kako se dodaje, pored tužitelja u slučaj je uključen i socijalni radnik te se poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se događaj rasvijetlio.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2020. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srebrenici je jučer prijavljen slučaj verbalnog napada na učenicu osnovne škole. Roditelji učenice su poručili da su njihovu kćerku vršnjaci vrijeđali i provocirali zbog nošenja hidžaba.

"Da, slučaj je prijavljen i obaviješten je dežurni Tužitelj u Bijeljini koji treba da utvrdi što se dogodilo. Riječ je o verbalnoj provokaciji bez fizičkog sukoba", potvrđeno je za N1 u nadležnoj PU Zvornik.

Kako se dodaje, pored tužitelja u slučaj je uključen i socijalni radnik te se poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se događaj rasvijetlio.

Na društvenim mrežama se oglasio i srebrenički imam Ahmed Hrustanović.

"Sjećate se slike djece koja veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici? Danas su ta ista djeca nakon nastave napala djevojčicu Bošnjakinju koja nosi hidžab. Što je sljedeće?", naveo je Hrustanović na službenom Twitter profilu. Predsjednik udruženja "Dobro" Adnan Delić je na Facebooku kazao kako mu se obratila majka djevojčice.

"Danas je u gradu presuđenog genocida napadnuta pokrivena učenica devetog razreda osnovne škole u Srebrenici. Maltretirali su je upravo oni koji su prije samo nekoliko dana bili na naslovnicama naših medija zbog spornih slika veličanja četništva", napisao je, između ostalog, Delić.

Kopirati
Drag cursor here to close