Mostar

Napadači na suce u Jablanici privedeni i zbog navijačkih sukoba u Mostaru?

U subotnjim navijačkim neredima koji su se dogodili kod nekadašnjeg hotel Ero teško je ozlijeđen devetnaestogodišnji E.P. koji je zadobio ozljede opasne po život.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2021. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iste osobe koje su sudjelovale u napadu na nogometne suce u Jablanici nakon utakmice Veleža i Borca dovode se u vezu sa subotnjim neredima te su ponovno privedeni na saslušanje, piše hercegovina.info

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić ranije je kazao da su pripadnici MUP-a HNŽ uhitili M. M., E. P., A. G., i F. L. iz Mostara zbog sumnji da su sudjelovali u napadu na nogometne suce Lendava kod Jablanice kada je zapaljen automobil Sabrije Topalovića, a prema saznanjima hercegovina.info dio tada uhićenih ponovno se dovodi u vezu sa subotnjim neredima.

Podsjetimo da je nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudac utakmice Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Inače, u subotnjim navijačkim neredima koji su se dogodili kod nekadašnjeg hotel Ero teško je ozlijeđen devetnaestogodišnji E.P. koji je zadobio ozljede opasne po život. Hospitaliziran je na Odsjeku za neurokiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja.

Prema neslužbenim informacijama, do incidenta je došlo zbog ocrtavanja navijačkih grafita u tom dijelu grada. Mostarska policija pucala je u zrak kako bi rastjerala sukobljene huligane.

Iako su građani ogorčeni reakcijom policije na subotnje nerede, Marić je odbacio sve sumnje da su policajci napravili propust jer nisu na vrijeme, iako su tu bili prisutni, spriječili eskalaciju sukoba. Tvrdi da je policija postupila sukladno svojim ovlastima predviđenim Zakonom o policijskim službenicima i Zakonom o unutarnjim poslovima.

''Policajci su poduzeli sve mjere i radnje kada su prosudili situaciju. Pozvali su sistemom veze, što je uhodana policijska praksa, u ispomoć interventnu grupu Jedinice za posebnu namjeru i tada su stavili javni red i mir pod nazor'', kazao je.

Iako je odmah nakon nereda najavio da će se u nedjelju službeno očitovati o ovim događajima, ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda još to nije učinio.

Kopirati
Drag cursor here to close