Pronađen asrenal oružja

Napadač u Dallasu planirao veće napade

Vijesti / Flash | 11. 07. 2016. u 09:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni napadač na policiju u Dallasu planirao je veće napade i posjedovao dovoljnu količinu eksplozivnog materijala da nanese značajno veću štetu, priopćila je policija u tom teksaškom gradu, prenosi Agencija Anadolija.

Micah Johnson, tamnoputi vojni veteran, u četvrtak je u Dallasu ubio petero i ranio sedmero policajaca. U napadu, koji se dogodio u četvrtak navečer pri kraju prosvjeda protiv policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca, pored dvanaest policajaca ustrijeljeno je i dvoje civila.

Vlasti su priopćile da je 25-godišnjak vodio dnevnik borbene taktike, a u njegovoj kući je pronađen arsenal oružja koji je uključivao i materijale za pravljenje ručne bombe.

"Uvjereni smo da je osumnjičeni imao i druge planove. Mislio je da je ono što radi ispravno i vjerovao je da meta treba biti policija, kako bismo platili za ono što on smatra naša nastojanja da kaznimo tamnopute ljude", kazao je šef policije u Dallasu David Brown.

Činjenica da je Johnson posjedovao eksplozivne materijale i govorio o korištenju ručnih bombi prije nego što je ubijen ukazuje da je vremenom mogao učiniti još veću štetu i izazvati veći broj žrtava, rekao je sudac u Dallasu Clay Jenkins.

Dallas je bio jedan od brojnih američkih gradova u kojima su u četvrtak održani inače mirni prosvjedi "Black Lives Matter". Do prosvjeda je došlo nakon smrti dvojice Afroamerikanaca koji su ubijeni od strane policijskih službenika u tri uzastopna dana. Posljednji slučaj dogodio se u srijedu u Minessotti.

Policija u Dallasu Policija priopćila je jučer da je primila novu prijetnju dva dana nakon napada na njihove službenike. U nedjelju su vlasti naložile pretres parking garaže u kojoj se nalazio Johnson.

Brown ističe da je Johnson pregovarao jedno vrijeme s policijom, ismijavao ih, pjevao i u jednom trenutku upitao koliko je policajaca ubio. Nakon neuspjelih pregovora, policija je bez rizika upotrijebila robota kako bi neutralizirala ubojicu iz Dallasa.

"Postajao sam sve zabrinutiji. U jednom trenutku je mogao otvoriti vatru na nas i oduzeti mnogo više života prije nego što smo ga ubili", rekao je šef policije u Dallasu.

Kopirati
Drag cursor here to close