Franjo Krišto

Napadač na Borjanu Krišto pušten iz pritvora uz mjere zabrane

Vijesti / Flash | 29. 03. 2017. u 16:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franjo Krišto (26) iz Livna, koji je u ponedjeljak napao Borjanu Krišto, zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH, pušten je iz pritvora uz mjere zabrane.

Kako je potvrđeno iz Tužiteljstva Hercegbosanske županije, Franji Krišti je izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta, putovanja te kontaktiranje na bilo koji način s oštećenom.

Izrečene mjere zabrane će, kao navode iz Tužiteljstva, trajati dok za tim postoji potreba, a ako imenovani prekrši izrečene mjere, može mu se odrediti daljnja mjera pritvora.

Djelatnici Policijske postaje (PP) Livno u ponedjeljak su oko 17:25 sati intervenirali na dojavu da je nepoznata osoba došla pred dvorište obiteljske kuće u ulici Zgona u Livnu te, uz psovke i vrijeđanje, kamenjem napala B.K. koja se nalazila u dvorištu.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno i tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronašli dva manja kamena, te dva kamena izvan dvorišta.

Operativnim radom na terenu pronađen je F.K., rođen 1991 godine u Livnu, te je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Ugrožavanje sigurnosti " iz čl. 183 KZ FBIH.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine najoštrije je osudila napad izvršen na zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto i pozvala pravosudne organe da u cilju zaštite svih građana, bez obzira radi li se o dužnosnicima ili bilo kojoj drugoj osobi, poduzmu sve zakonom predviđene korake.

"Imajući u vidu kako Borjana Krišto, osim pozicije zamjenice predsjednika HDZ BiH i članice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, obnaša i visoku državnu dužnost kao zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, tražimo da nadležne institucije odgovorno postupe u ovom slučaju jer ako javna osoba sa političkom i parlamentarnom funkcijom može biti napadnuta na kućnom pragu, onda to predstavlja ozbiljan razlog za zabrinutost", navode iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close