Dodik

Napad na Vučića je napad na dobru namjeru

Vijesti / Flash | 11. 07. 2015. u 13:36 Z.D.
Kopirati

''Napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, napad je na srpski narod i na dobru namjeru i volju za pomirenje između naroda'', izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom kamenovanja srpskog premijera na komemoraciji u Potočarima.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodik je u izjavi za Radio RS rekao da ovaj napad govori o tome koliko su Bošnjaci politizirali ovaj skup što je bio i osnovni razlog da se drugi predstavnici Srba ne pojave na tom skupu, prenosi RTRS.

"Očigledno je da se recimo u Srebrenici nikada nije pojavio Alija Izetbegović jer se bojao kamenovanja. Bošnjaci su dobru namjeru Vučića zloupotrijebili, nisu je poštovali ni dočekali na pravi način", rekao je Dodik.

 

"Žao mi je što se to dogodilo jer Vučić to nije zaslužio, a ja mu izražavam zahvalnost na dobroj namjeri za Srpski narod", kaže predsjednik Republike Srpske.

''Napad na premijera Srbije govori o tome da je BiH duboko podijeljeno društvo, a da je Srebrenica i politizirana i komercijalizirana'', zaključio je Dodik u izjavi za Radio Republike Srpske. 

Kopirati