"Stop nasilju nad novinarima"

Napad na novinare tretirati kao napad na službene osobe

Traži se i od buduće vlasti na nivou BiH da hitno implementiraju Konvenciju UN-a o zaštiti i sigurnosti novinara,
Vijesti / Flash | 19. 11. 2018. u 14:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Kluba novinara Banja Luka zatražili su danas od novog saziva Narodne skupštine RS-a da hitno, na prvoj redovnoj sjednici, usvoje izmjene Kaznenog zakona RS, po kojima bi se napad na novinare i druge medijske radnike, tretirao kao napad na službena lica.

Da je većina stranka, zastupljenih u parlamentu obećala podršku ovoj inicijativi tijekom predizborne kampanje, podsjetio je predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić.

''Time bi se povećale kazne za napadače i takvi slučajevi brže procesuirali'', dodao je Vukelić na konferenciji za medije uoči prve sjednice novog saziva entitetskog parlamenta.

Ukazao je da se u posljednje dvije godine u BiH dogodio jedna pokušaj ubojstva, novinara Vladimira Kovačevića, te 11 fizičkih napada i 13 eksplicitnih prijetnji smrću medijskim radnicima.

''Tražimo i od buduće vlasti na nivou BiH da hitno implementiraju Konvenciju UN-a o zaštiti i sigurnosti novinara, te preporuke Vijeća Europe za sigurnost novinara'', dodao je Vukelić.

Podijelili su poslanicima, od kojih očekuju podrškoj ovoj inicijativu, i značke na kojima piše "Stop nasilju nad novinarima".

Kopirati
Drag cursor here to close