Obustava istrage

Napad na kameru: Huso Ćesir neće odgovarati zbog nasrtanja na novinare

Prema njihovom obrazloženju, ne postoje osnovi sumnje da su prijavljene osobe počinile kazneno djelo, jer je, kako se navodi, očigledno da prijavljeno djelo nije kazneno djelo.
Vijesti / Flash | 29. 11. 2020. u 14:56 Piše: Žurnal info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Žurnal.info / Huso Ćesir neće odgovarati zbog nasrtanja na novinare 

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo donijelo naredbu da se neće provoditi istraga protiv Huse i Muamera Ćesira koji su prošle godine fizički nasrnuli na fotografa Žurnala Adija Kebu.

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, odnosno tužiteljica Sanita Imamović, 20. studenog ove godine donijela je naredbu da se neće provoditi istraga protiv Huse Ćesira i Muamera Ćesira zbog kaznenog djela laka tjelesna ozljeda. Prema njihovom obrazloženju, ne postoje osnovi sumnje da su prijavljene osobe počinile kazneno djelo, jer je, kako se navodi, očigledno da prijavljeno djelo nije kazneno djelo.

Podsjetimo, u ožujku 2019. godine predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Fotograf je tada s javne površine fotografirao ulaz u Ćesirovu tvrtku Bosnaplast – o čijem poslovanju je Žurnal pisao.

Video: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala!

Kao što se jasno može vidjeti na snimku kojeg je tom prilikom Kebo uspio zabilježiti na kameri, Huso Ćesir prvo je prijetio fotografu da će mu ''razbiti'' kameru, da bi potom nastavio grubo nasrtati na Kebu i pokušavati oteti kameru. Ubrzo je prišao i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je uspio istrgnuti kameru.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u tvrtku Bosnaplast. Kada je fotograf izvadio telefon u namjeri da zove policiju, Huso Ćesir vratio mu je oštećenu kameru.

Iako se na snimku jasno vidi da Ćesir grubo nasrće na fotografa, da rukom snažno odguruje Kebu, odnosno njegovu kameru, te da je kamera tom prilikom i oštećena, za tužiteljicu Sanitu Imamović to nije bilo dovoljno da se provede istraga.

Kopirati
Drag cursor here to close