Sramotni postupci

Nakon potpisa s jednim, drugi HSP napao Čovića

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 08:33 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava (HSP) oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost u kojem smatra sramotnim postupke aktualnog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića naspram srpske politike u BiH, a kao primjer tome navodi otvaranje Graničnog prijelaza Ivanica na koje je pozvao i predstavnike vlasti Općine Trebinje i Grada Dubrovnika.

"Insistiranje na zajedničkoj suradnji Trebinja i Dubrovnika, isključivo je u interesu SNSD Milorada Dodika i tutorstva koje provodi nad hrvatskim članom Predsjedništva BiH te prvim čovjekom HDZ-a BiH Dragnom Čovićem, pod lažnim fotografiranjem i svečanostima", stoji u priopćenju.

Iz HSP-a pozdravljaju stav gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića i njegova vodstva koje se odbilo fotografirati s onima "koji su pucali na Dubrovnik i rušili grad i ubijali ljude, a nisu se nikada udostojali niti ispričati".

U priopćenju se ističe kako je Čović dobio jasan politički zadatak da pomiri Srbe istočne Hercegovine s Hrvatima, "kao u Mostaru gdje im obilato dijeli radna mjesta, a aktivno lobira i preko granice da ih se uključi u suradnju s Gradom Dubrovnikom i cijelom dubrovačkom županijom".

"Za pravaše je ova politika dodvoravanja srpskoj ekspanzionističkoj politici i agresiji ravna nacionalnoj izdaji stoljetni ognjišta odakle su Hrvati u zadnjih sto godina više puta protjerani i dovedeni pred izumiranje", navodi se u priopćenju.

U HSP-u smatraju kako je trenutačna politika Hrvata u BiH odnosno aktualnog HDZ-a BiH i predsjednika Čovića, koji je na svim razinama vlasti od države preko Federacije BiH, županija i općina, jasno ističe podaničku politiku prema Banjoj Luci i Miloradu Dodiku predsjedniku RS-a, stoji u priopćenju HSP-a koje potpisuje njegov predsjednik Nikola Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close