Korov i hibiskus

Nakon 344 dana: Kad se male ruke slože, sve se može…

Vijesti / Flash | 22. 09. 2015. u 14:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I u HDZ-u BiH i u SDA skoro da su riješili unutarstranačke nesuglasice koje su do sada bile jedna od najvećih prepreka za formiranje Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, a nedostajuće ruke za izbor manjinske Vlade HDZ- SDA trebao bi podići SBB, tvrde izvori iz obje stranke.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ-a Ljubo Bešlić kazao je jučer novinarima kako se intenzivno radi na formiranju vlasti.

"HDZ je još u prošli četvrtak bio spreman održati sjednicu Skupštine HNŽ-a. Sutra (utorak) imamo radni sastanak s SDA i vjerujem da ćemo zakazati Skupštinu", kazao je Bešlić za Dnevni list.

Predsjednik Županijskog odbora SDA Edin Mušić jučer nije odgovarao na pozive, ali izvor iz SDA tvrdi kako su unutarstranački problemi riješeni. Mušić je navodno postigao dogovor s dvojicom zastupnika Ajmanom Šošom (Čapljina) i Zlatkom Hadžiomerovićem (Stolac) koji nisu željeli podržati Vladu, jer su te povratničke općine u sadašnjoj raspodjeli ostale bez ministarstva. Na koji način se došlo do dogovora za sada je nepoznato, ali je, kažu iz SDA, sigurno da će svih sedam zastupnika SDA glasovati za novu Vladu.

Izvori bliski SDA navode kako će SBB sa svoja tri zastupnika podržati Vladu. Iz SBB-a ovu informaciju jučer nisu potvrdili.

Predsjednik Županijskog odbora SBB-a Faruk Ćupina kaže kako od ove stranke još uvijek nitko službeno nije tražio podršku za manjinsku Vladu SDA- HDZ u HNŽ-u tako da stranački organi nisu ni zauzeli nikakav stav po ovom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close