Minska područja

Gotovo dvije trećine mina u cijeloj BiH pronađeno je na području ove županije

Na području HBŽ-a trenutačno je otvoreno šest minski sumnjivih područja (Korićina, Golija, Šujičke poljane, Mliništa, Zlosela, Donji Malovan) i svi su u fazi završetka.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području HBŽ-a trenutno je otvoreno šest minski sumnjivih područja

U 2018. godini Hercegbosanska županija (HBŽ) bila je najkontaminiranija minama u BiH i gotovo dvije trećine mina u cijeloj BiH pronađeno je na području te županije, istaknuto je na koordinacijskom sastanku direktora Uprave civilne zaštite HBŽ-a Željka Marijana s predstavnicima BH MAC-a Regionalnog ureda Mostar i općinskim koordinatorima za razminiranje.

Na sastanku se razgovaralo se o analizi provedenih deminerskih aktivnosti u 2019. godini, projektima koji su u tijeku, o međusobnoj suradnji BH MAC-a Regionalnog ureda Mostar s općinskim koordinatorima za razminiranje HBŽ-a te o zajedničkim izazovima i ispunjavanju obveza kako bi se prioritetna minsko sumnjiva područja što kvalitetnije i uspješnije odradila.

Šef BH MAC-a Regionalnog ureda Mostar Mostar Ivica Brkić istaknuo je da je na području HBŽ-a trenutno otvoreno šest minski sumnjivih područja (Korićina, Golija, Šujičke poljane, Mliništa, Zlosela, Donji Malovan) i svi su u fazi završetka.

Dodao je kako će u budućnosti komunikacija između lokalne zajednice, mještana, lokalnih vlasti morati biti intenzivirana s ciljem poboljšanja sigurnosti i protoka korisnih informacija o minama koje mještani viđaju.

Razmjenom informacija može se doći do još uspješnijeg rada na razminiranju minsko sumnjivih područja čime se povećava i sigurnost žitelja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close