Noćni klub Pulse

Najmanje 50 mrtvih u pucnjavi u noćnom klubu na Floridi!

Vijesti / Flash | 12. 06. 2016. u 08:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija iz Orlanda na Floridi objavila je jezive detalje napada koji se dogodio u taošnjem gay klubu.

Prema posljednjim informacijama, manijak koji je upao u klub i počeo pucati po ljudima ubio je najmanje 50 ljudi, javlja BBC. Više od 50 osoba je ozlijeđeno.

Gradonačelnik je proglasio izvanredno stanje, a lokalne vlasti napad su okarakterizirale kao "domaći terorizam".

Podsjetimo, naoružani napadač otvorio je vatru u noćnom klubu u Orlandu na Floridi. Policija u Orlandu objavila je na Twitteru da je napadač u gay klubu Pulse, koji se nalazi u središtu grada, mrtav.

Obitelji osoba koje su bile u noćnom klubu okupljaju se u lokalnim bolnicama i sa strahom čekaju vijesti o stanju svojih najmilijih, prenosi BBC.

Naoružani napadač koji je otvorio vatru u noći na nedjelju u gay klubu na Floridi identificiran je kao Omar Mateen, američki građanin afganistanskog porijekla, izvijestile su televizijske postaje CBS i NBC.

Policijski časnik koji je radio kao zaštitar u noćnom klubu Pulse razmijenio je vartru s napadačem oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, rekli su policijski dužnosnici, a prenosi Reuters.

"Smatramo li to terorističkim činom? Apsolutno", rekao je specijalni agent Danny Banks. "Bilo da se radi o domaćem terorizmu ili međunarodnom, mi ćemo to u potpunosti istražiti", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close