Mostar

Najavljena nova prosvjedna šetnja podrške majci i djeci

''Ponesimo isječke iz pjesme Majko nisi sama, slike ručica, crteže naše djece, cvijet. Neka prvi dan proljeća bude prvi dan sigurnijeg i ljepšeg Mostara'', napisale su majke u pozivu na prosvjednu šetnju
Vijesti / Flash | 15. 03. 2019. u 21:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedna šetnja u znak podrške majci i djeci, drugi put se organizirana putem društvenih mreža, a najavljena je za srijedu 20. ožujka s početkom u 14 sati u Mostaru.

Šetnja i ovaj put kreće sa Španjolskog trga, a najavljena ruta je ''Mepas, Splitska, Dubrovačka, kružni tok iznad pumpe i Sjemenarne''.

''Majko, nisi sama. Vrijeme je da institucije počnu raditi na tome da zaštite tvoju djecu, našu djecu. Šetnja počinje sa Španjolskog trga a ruta je: Mepas, Splitska, Dubrovačka, kružni tok iznad pumpe i Sjemenarne. Ponesimo isječke iz pjesme Majko nisi sama, slike ručica, crteže naše djece, cvijet. Neka prvi dan proljeća bude prvi dan sigurnijeg i ljepšeg Mostara'', napisano je na događaju napravljenom na društvenoj mreži Facebook.

U međuvremenu, grupa s Facebooka je počela ''tiho prosvjedovati'' lijepeći fotografiju dječje ruke, a koju u znak podrške majci, brojni korisnici društvenih mreža iz Hercegovine stavljaju i kao svoju profilnu fotografiju na društvenoj mreži Facebook.

Podsjetimo, istraga o navodnom zlostavljanju djece proteklih mjesec dana potresa javnost u Mostaru, koju su o ovom slučaju upoznali pojedini internetski portali objavivši svjedočanstvo majke koja, između ostalog optužuje sustav, da ''ne radi'' i štiti počinitelja, a ne žrtve.

 U međuvremenu je Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu u ovom slučaju jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno Kazneno djelo za koje se osumnjičeni otac tereti.

 Javnosti se, kako smo i ranije pisali, zbog osjetljivosti slučaja, zaštite maloljetnika i samog procesa koji je u tijeku, ne može otkrivati više detalja o ovom slučaju, a iz Centra za socijalni rad Mostar i Ombudsmani za prava djece ranije su za naš portal upozorili upravo na ranjivost ove kategorije.

Kopirati
Drag cursor here to close