Novi mandat

'Nagrađen' direktor koji je zaposlio kćer Fadila Novalića

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 17:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je rješenje kojim se za direktora Financijsko-informatičke agencije, na razdoblje od četiri godine, imenuje Esad Mahmutović.

Mahmutović je posljednjih tjedana dospio u žižu javnosti nakon što je u ovu agenciju bez natječaja zaposlio kćer premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Kada je u Financijsko-informatičkoj agenciji imenovan novi v. d direktora, Esad Mahmutović, odlučio je formirati svoj tim, kako kaže, ljudi od povjerenja. Uz ostale, zaposlio je Adu Novalić, kćer federalnog premijera, piše N1.

Mahmutović dodaje kako bi isto ponovio jer iza njega stoje rezultati, a za nepotizam optužuje bivši menadžment:

''Pa najmanje ima 15 obiteljskih tih veza. Kombinacija otac sin, majka sin, očeva i djeca. Oni su imali pravo da zapošljavaju kao i ja. Ali šta je razlika, oni su zapošljavali na radna mjesta koja su izmišljena i sa strukama koje nisu primjerena'', kazao je nedavno Mahmutović u razgovoru za N1.
U svemu navedenom ne zna sto je šokantnije, to što je direktor kako tvrdi, morao zaposliti kćerku visokog dužnosnika da bi mu agencija radila, ili činjenica kako su mu uvjetno rečeno "dobra leđa" najbolja referenca za dobiti posao.

Je li po zakonu, jeste. Direktor je imao diskrecijsko pravo da izbere ili predloži natječaj. Izabrao je ovo prvo. Nakon što je otkriven cijeli slučaj, kćer federalnog premijera Fadila Novalića, Ada Novalić, dala je otkaz u Financijsko-informatičkoj agenciji.

Novalić navodi kako je znao da se njegova kćer zaposlila u Financijsko-informatičkoj agenciji, ali da detalje nije znao jer se kao premijer zbog mnogih obaveza "gotovo i ne viđa s obitelji''.

Prema podacima CIN-a iz 2013. godine, na sličan način, na temelju internih akata javnih institucija, ustanova i poduzeća, zaposleno više od 260 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close