Tako kažu na sastanku

Naći rješenja za otvorena pitanja, uključujući i granice

Naglašeno je da je potrebno intenzivirati ekonomsku suradnju i pojačati obim robne razmjene između dvije zemlje.
Vijesti / Flash | 19. 03. 2019. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković izrazili su u utorak opredjeljenje da se zajednički pokušaju naći rješenja za otvorena pitanja među državama, uključujući i o pitanje granice.

Radmanović i Gojković razgovarali su o političkoj situaciju dvije zemlje, najavljujući mogućnost potpisivanja sporazuma o suradnji između dva parlamenta, a susret je upriličen na marginama 16. konferencije predsjednika parlamenata Jadransko-jonske regije koja se održava u Budvi.

Kako je dopredsjedavajući Predstavničkog doma BiH Radmanović naglasio nakon konstituiranja i izbora rukovodstava oba doma PSBiH, stvoreni svi uvjeti za izbor novog saziva Vijeća ministara BiH, te je izrazio uvjerenje da će taj proces biti okončan u najskorije vrijeme.

Zajednički je konstatirano da su odnosi BiH i Srbije dobri, dinamični i sadržajni, kao i to da se odvijaju na svim razinama vlasti, a ocijenjeno je i da je međuparlamentarna suradnje ojačana prošlogodišnjom posjetom svih članova kolegija oba doma PSBiH Narodnoj skupštini Srbije.

Naglašeno je da je potrebno intenzivirati ekonomsku suradnju i pojačati obim robne razmjene između dvije zemlje, ali je i izražena spremnost da se dvije zemlje u narednom periodu međusobno podržavaju na putu ka Evropskoj uniji.

Gojković je službno pozvala delegacija PSBiH da u punom kapacitetu sudjeluje na plenarnom zasjedanju Interparlamentarne unije, koje će se od 13. do 17. listopada ove godine održati u Beogradu, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close