Koalicija hrvatskih stran

Načelnik Ivančević zabranjuje Radio Rami izravan prijenos sjednica OV

Vijesti / Flash | 30. 01. 2017. u 12:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija hrvatskih stranaka HDZ BiH, HSP BiH, RDS oglasila se priopćenjem zbog Prijedloga Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o javnom reemitiranju, emitiranja sjednica Općinskog vijeća Prozor – Rama. 

Posljednjih godina većina zakonodavnih organa vlasti, od općinskih pa do državnih, koristeći napredak informacijskih tehnologija, putem radio-televizijskih emitera svojim građanima omogućava izravno praćenje njihova rada.

Tako se građanstvu na najizravniji način omogućava uvid u rad onih koje su birali. Demokratskoj vlasti koja želi raditi pošteno i transparentno izravni prijenosi sjednica omogućava svojevrsnu političku reklamu koja bi se u konačnici trebala odraziti na rezultate izbora.

''Međutim, prema onome što je predloženo kao točka dnevnoga reda za predstojeću sjednicu Općinskog vijeća Prozor-Rama, a to je Odluka o stavljanju izvan snage Odluku o javnom reemitiranju i emitiranju sjednica općinskog vijeća, očito je ramska općinska vlast daleko od toga da bude poštena i transparentna.

Podsjetimo da se sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama reemitaraju od 2005. godine, a od 2008. godine se prenose izravno. Upravo su vijećnici HDZ 1990, koji je tada bio u osnivanju, bili najveći zagovornici prijenosa sjednica općinskog vijeća. Što se u međuvremenu dogodilo!?'', navode stranke u priopćenju.

Nije teško dokučiti koji su razlozi ovakvoga postupka. Očito je da vladajuća većina, pored toga što je pod svoju šapu već odavno stavila uređivačku politiku Radio Rame, na kojem je moguće slušati samo hvalospjeve o velikom vođi i u čijem eteru ima mjesta samo za osobe bliske vladajućoj većini, uvodi medijsku blokadu na jedino mjesto gdje se trenutno u javnom prostoru moglo diskutirati o aktualnim političkim pitanjima, pa i u duhu demokracije, uputiti kritiku vladajućoj većini. Predloženom odlukom, za koju je izvjesno da će glasovima vijećnika HDZ 1990 i SDA biti donesena, na najperfidniji način, u duhu velikih cenzora i diktatora, želi se ušutkati glas svih onih koji misle drugačije i koji ukazuju na nesposobnost i lopovluke vladajuće većine.

Žalosno je da načelnik Ivančević nakon što je potrošio više od 100 milijuna maraka narodnog novca, gradio svoja velebna zdanja po Dalmaciji, svojim članovima kupovao po Zagrebu stanove i djecu upošljavao po atraktivnim hrvatskim poduzećima, na kraju zabranjuje vijećnicima da se čuje njihov glas. Ako se aktualna vlast u proteklom razdoblju nije libila tolikog lopovluka, o čemu se javno moglo čuti samo na sjednicama općinskog vijeća, s pravom se postavlja pitanje što će raditi sada kada Ramu dovedu u potpunu medijsku blokadu'', navela je Koalicija hrvatskih stranaka
HDZ BiH, HSP BiH, RDS.

Ostavljajući proračunski novac po strani, za kojeg ne sumnjamo da će se nastaviti krčmiti po uhodanim receptima (reprezentacija, podzide, asfalt, a naći će se i za pokoji stančić u Zagrebu), OO HDZ BiH Rama brine Program rada Općinskog vijeća Prozor-Rama za 2017.
Iz navedenog dokumenta je vidljivo da će se u tekućoj godini na dnevnom redu naći čitav niz vrlo bitnih točaka dnevnoga reda.

''Ukidanje emitiranja sjednica općinskog vijeća je uvod u puno ozbiljnije stvari koje idu u smjeru izdaje svega onoga što je od Domovinskog rata na ovamo napravljeno, a sve u cilju da se navedena izdaja provede podalje od očiju javnosti i bez mogućnosti da javnost na bilo koji način sudjeluje u kreiranju lokalnih političkih tijekova. Očito je da će HDZ 1990, za nedostajuća tri Dželilovićeva glasa u Općinskom vijeću Prozor-Rama, prodati sve.

Ove su godine na redu Dan općine i nazivi ulica u gradu Prozoru, a sljedeće tko zna što. U kontekstu navedenoga pozivamo braniteljske udruge i druge javne organizacije, ustanove i pojedince da se očitiju o onome što se sprema'', navele su strane u priopćenju kojeg prenosi portal Rama-prozor.info.

 

Kopirati
Drag cursor here to close