Virus u tvornici

Načelnik Bošković: Situacija u Stocu je pod kontrolom

Podsjetio da je virus "upao" u pogon za preradu ribe, te je nakon testiranja radnika otkriveno da ih je čak 50 zaraženo koronavirusom.
Vijesti / Flash | 27. 06. 2020. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načenik Stjepan Bošković / Foto: Bljesak.info

Krizni stožer Općine Stolac donio je niz zaključaka s ciljem suzbijanja daljeg širenja koronavirusa u ovoj općini, potvrdio je za Oslobođenje načelnik Stoca Stjepan Bošković.

''Za sada smatramo da je situacija pod kontrolom. Međutim, s obzirom na povećan broj zaraženih osoba i s ciljem suzbijanja daljeg širenja virusa, ograničili smo rad javnih objekata, poput kafića, restorana i slično do 22 sata'', rekao je Bošković, dodajući da je potrebno poštivati one mjere koje su donijele više razine vlasti.

On je podsjetio da je virus "upao" u pogon za preradu ribe, te je nakon testiranja radnika otkriveno da ih je čak 50 zaraženo koronavirusom.

''Virus je došao u ovoj pogon tako što ga je donijela jedna zaposlenica koja živi u RS-u. Nakon toga smo testirali sve radnike. Jutros smo također uzeli nekoliko uzoraka za analizu od kontakata do sada zaraženih osoba. Inače sve zaražene osobe, kao i članovi njihovih porodica su trenutno u izolaciji. Srećom, svi zaraženi imaju laku kliničku sliku, a samo kod četiri osobe pojavila se blago povišena temperatura, tako da nije potrebna njihova hospitalizacija'', dodao je Bošković.

Napomenuo je kako je pogon za preradu ribe u kojem se pojavio koronavirus trenutno zatvoren, uz nadu da će ponovo biti pušten u rad, piše Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close