Zbog smanjenja gužvi

Načelnici Neuma, Ravnog i Slanog traže liberalniji režim prijelaza granice

Načelnici smatraju kako nije dovoljno samo tijekom ljeta omogućiti prijelaz i na graničnim prijelazima za malogranični promet.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Granica u Kleku

Načelnici općina Neuma, Ravnog i Stona na jugu Hrvatske i BiH zatražili su da se produži razdoblje u kojemu bi malogranični prijelazi na području ovih općina između dviju država bili otvoreni za međunarodni promet kako bi se smanjile gužve i olakšao život mještana, doznaje se u petak.

Načelnici Stona, Neuma i Ravnog, Vedran Antunica, Živko Matuško i Andrija Šimunović, jučer su se susreli s članovima mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima, priopćila je općina Neum. Na sastanku je istaknuto kako se stanovništvo ovoga područja svakodnevno suočava s višesatnim čekanjima na graničnim prijelazima. Režim prijelaza granice dodatno je otežan ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, javlja Hina.

S ciljem olakšavanja ovih problema mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima privremeno je, tijekom ljetne sezone, granične prijelaze za pogranični promet prekategorizirao u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, čime se uvelike olakšao suživot ljudi s obje strane granice.

No, načelnici smatraju kako nije dovoljno samo tijekom ljeta omogućiti prijelaz i na graničnim prijelazima za malogranični promet. Stoga su zatražili od mješovitog povjerenstva da razmotri mogućnost da navedeni malogranični prijelazi ostanu i dalje otvoreni, navodi se u priopćenju. Istaknuli su kako bi takva odluka bila u funkciji poticaja turizmu, dok im pak višesatno čekanje na graničnim prijelazima ne ide u prilog.

Kopirati
Drag cursor here to close