Sjeverni Velebit

Na Velebit helikopterom stigli vatrogasci iz Rijeke i Splita

Vijesti / Flash | 26. 08. 2017. u 15:37 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na srednjem i sjevernom Velebitu još nije stavljen pod nadzor pa tamošnjim snagama u pomoć pristižu profesionalni gasitelji iz Rijeke i Splita, a osim tih požara izbili su i novi na predjelu Ričica u općini Lovinac, gdje su vatrogasci iz Lovinca, Gospića i Zadra, doznaje se od zapovjednika ličko- senjske vatrogasne zajednice Hrvoja Ostovića.

Zbog velike opožarene površine na Velebitu u subotu je angažirana i Državna vatrogasna intervencijska postrojba Split s devet vatrogasaca koji su s opremom za gašenje helikopterom prebačeni na Kurozeb, gdje će prebaciti i vatrogasce JVP Grada Rijeke. Za uspostavljanje što bolje komunikacije na velikoj površini danas je angažirano i stožerno zapovjedno-komunikacijsko vozilo iz JVP Grada Rijeke.

Osim novih snaga iz Splita i Rijeke požar na Velebitu, koji je planuo 15. kolovoza i od tada se širi, gasi i 60 vatrogasaca iz Senja, Svetog Jurja, Krasna, Otočca, Kutereva, Sinca, Brinja, Vrhovina, Raba, Lopara, Krka, Crikvenica, Halubijana i Bakra.

Požar na Tulovim gredama u Parku prirode Velebit je još uvijek aktivan, a na požarištu koje zauzima prostor zagađen minsko-eksplozivnim sredstvima dežuraju vatrogasci DVD-a Velebit - Lovinac.

Udruga "Mocira iz Raba organizirala je i dopremila hranu za sve vatrogasce koji su danas na požarištu na srednjem i sjevernom Velebitu, te je Ostović u ime svih gasitelja zahvalio na njihovoj lijepoj gesti kao i svim Rabljanima koji su se organizirali i dopremili hranu na požarište.

Kopirati
Drag cursor here to close