Policijski sat

Na ulicama Sarajeva večeras samo policijske patrole i novinarske ekipe (VIDEO)

Građani Sarajeva uglavnom su ispoštovali naredbu Federalnog stožera Civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području Federaciji
Vijesti / Flash | 22. 03. 2020. u 21:29 Fena
Na ulicama Sarajeva večeras samo policijske patrole i novinarske ekipe

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Sarajeva uglavnom su ispoštovali naredbu Federalnog štaba Civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području Federaciji Bosne i Hercegovine koja je stupila na snagu večeras u 18 sati.

Nakon detaljne procjene sveukupne sigurnosne situacije na teritoriji FBiH, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i učestalo kretanje migranata u večernjim i noćnim satima, a zbog zaštite i najboljeg interesa građana, donesena je odluka o uvođenju te zabrane.

Iz naredbe su izuzeti svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusom kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Nekoliko policijskih patrola večeras je raspoređeno od Ilidže do Baščaršije te su pripadnici policije kontrolirali vozila provjeravajući da li imaju važeće dozvole za one kojima je odobreno kretanje u periodu od 18 sati do pet sati ujutro.

Sve trgovine, benzinske pumpe i drugi objekti zatvoreni su te je Sarajevo večeras izgledalo sablasno, a na ulicama su se mogle sresti samo novinarske ekipe.

Naredbi je prethodila preporuka federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare za uvođenjem zabrane kretanja, na zahtjev premijera Federacije BiH Fadila Novalića, koja je poslana zamjenici premijera, ministrici finansija i zapovjednici Štaba Jelki Milićević, kao i direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i načelniku Štaba Fahrudinu Solaku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close