Pravo na grad

Na što se treba paziti kod usvajanja nove Odluke o komunalnom redu?!

''Ukazivali smo na nelogičnost, da ćemo imati situaciju da komunalni redari provode Odluku o komunalnom redu u kojoj oni kao mehanizam nadzora uopće ne postoje''
Vijesti / Flash | 27. 09. 2021. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 28.09.2021. godini Gradsko vijeće Grada Mostara razmatrat će prijedlog Odluke o komunalnom redu. To je vrlo važna odluka kojom se uređuje komunalni red i održavanje komunalnog reda, odnosi u komunalnim oblastima na području Grada Mostara, kao i donošenja mjera za provođenje komunalnog reda i kaznenih mjera.

Već godinama Mreža Naše društvo ukazuje na činjenicu da komunalne usluge funkcioniraju izvan zakonskog okvira. Kada je plasirana vijest da je Grad Mostar dobio komunalne redare, upozoravali smo da Grad prvo mora uskladiti svoje odluke sa Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a, pa tek onda uvoditi taj mehanizam nadzora.

''Ukazivali smo na nelogičnost, da ćemo imati  situaciju da komunalni redari provode Odluku o komunalnom redu u kojoj oni kao mehanizam nadzora uopće ne postoje'', priopćeno je stranici Pravo na grad.

Mreža Naše društvo navela je i nekoliko komentara na prijedlog Odluke o komunalnom redu  za koje se nadaju da će se uzeti u razmatranje na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Komentare možete pročitati na LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close