Od ponedjeljka

Na red za cijepljenje došli i mostarski zatvorenici

Kako je za Bljesak.info potvrdio Boris Džeba, direktor mostarskog zatvora, popis zatvorenika za cijepljenje je već napravljen te će akciju izvesti u koordinaciji s mostarskim Domom zdravlja.
Vijesti / Flash | 14. 09. 2021. u 10:51 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko stotinu zatvorenika Kazneno popravnog zatvora u Mostaru, koliko ih trenutno broji ova ustanova, od ponedjeljka 20. rujna imat će mogućnost cijepljenja protiv koronoavirusne bolesti.

Kako je za Bljesak.info potvrdio Boris Džeba, direktor mostarskog zatvora, popis zatvorenika za cijepljenje je već napravljen te će akciju izvesti u koordinaciji s mostarskim Domom zdravlja.

Izbor

''Napravili smo popis i zatvorenicima ćemo, u koordinaciji s Domom zdravlja, ponuditi izbor kad su u pitanju vrste cjepiva koje će im biti na raspolaganju. Također, sve je stvar izbora, odnosno cijepit će se samo oni zatvorenici koji to žele'', rekao je Džeba.

Kad je riječ o zaposlenicima ove ustanove, direktor je istaknuo kako se velik dio njih već cijepio.

''Imali smo akciju do 1. kolovoza u kojoj smo radili cijepljenje uposlenika i velik dio njih se odazvao. Naravno, nije bilo obvezno te postoji jedan dio onih koji su u tom razdoblju prebolovali virus, imali antitijela i slično'', pojasnio je.

Cijepljenje i u Sarajevu

Cijepljenje zatvorenika i uposlenika od danas kreće i u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, kao i onih smještenih u njihovom objektu na Igmanu.

Uz pomoć mobilnog tima za cijepljenje, bit će cijepljeno oko stotinu zatvorenika. Zavod je ranije dostavio popis onih koje je potrebno cijepiti i u skladu sa tim pripremljene su određene količine cjepiva za transport.

Cijepljenje u Kantonu Sarajevo odvija se kontinuirano na svim punktovima u domovima zdravlja, u Zetri, kao i putem mobilnih timova za cijepljenje u domovima i kompanijama. Na raspolaganju su cjepiva AstraZeneca i Sinopharm, a na punktu Zetra danas je na raspolaganju i oko 3.300 prvih doza Pfizer cjepiva.

Iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo potvrđeno je da će za 20 dana biti isporučene i druge doze ovog cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close