Banja Luka

Na ispitivanju osumnjičeni za prodaju droge i navođenje djece na prostituciju

Za njih postoji osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Vijesti / Flash | 04. 06. 2019. u 10:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka odlučit će nakon ispitivanja hoće li protiv uhićenih zbog trgovine drogom i navođenja djece na prostituciju biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora. 

U akciji kodnog naziva „Kula“ uhićeni su Srđan Boškov (1983.), Stefan Ninković (1996.), Mirko Salamić (1996.), Lea Dokmanović (2000.), Nial Kapo (1999.), Medina Kapo (2001.), Amer Isaković (1999.), Ljubiša Bajičić (1994.) te Stefan Adamović (1999.), nastanjeni u Banjoj Luci, potvrđeno je danas iz Tužiteljstva. 

Osumnjičeni Stefan Ninković se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj.  

Za njih postoji osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Marinko Marjanović (1994.) i Dragan Jelača (1976.), nastanjeni u Banjoj Luci, uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo navođenje djeteta na prostituciju. 

U proteklom vremenskom periodu osumnjičeni su od, za sada nepoznatih osoba, radi prodaje, kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka. 

Osumnjičeni Marjanović i Jelača su, od 2017. do 2019. godine, navodili na prostituciju maloljetne osobe, navode iz Tužiteljstva. 

Akciju su zajednički realizirali pripadnici Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUPRS-a i Policijske uprave Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close