Netolerancija

Na Internetu pokrenuta peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću

Vijesti / Flash | 26. 09. 2016. u 13:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Internetu se pojavila peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta. 

"Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, "pendrekom i suzavcem"

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu", stoji u anketi koju možete ispuniti ovdje.

Nakon što je na svom Facebooku izvrijeđao studente Filozofskog fakulteta koji prosvjeduju protiv dekana Vlatka Previšića, kontroverzni budući saborski zastupnik Željko Glasnović sada tvrdi da ih nije izvrijeđao.

Tako na Facebooku tvrdi da nije izvrijeđao studente nego "neokomunističku manjinu koja nas terorizira od 45. godine".

"Glasnović nije izvrijeđao studente nego jednu neokomunističku manjinu koja nas terorizira od 45. godine, koja danas još drži pod okupacijom većinu hrvatskog kulturnog prostora.

Bilo je za očekivati kako će partijske ćelije u mainstream medijima totalno izobličiti sadržaj moje poruke. Na Filozofskom fakultetu viđeni su pojedinci iz bivšeg sustava i sadašnjih nehrvatskih i nevladinih udruga koji dokazuju kako je skup podupiran od jedne propale političke opcije koja je trebala nestati pobjedom u Domovinskom ratu.


Kopirati
Drag cursor here to close