14 dana

Na graničnim prijelazima u FBiH izdano tisuće rješenja o izolaciji

''U ovom trenutku možemo potvrditi da će protiv 38 osoba biti pokrenuti prekršajni postupci'', kazao je direktor Uprave Anis Ajdinović.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2020. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u Federaciji Bosne i Hercegovine od 15. do 23. ožujka izdali su ukupno 14.821 rješenje o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor, izolaciju na period od 14 dana.

Nadzorima i mjerama obuhvaćene su 1.554 osobe, državljani BiH s prebivalištem u RS-u koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza u FBiH. Također i 149 osoba sa prebivalištem na području Brčko Distrikta BiH.

Kantonalni policijski organi svakodnevno vrše kontrole osoba kojima su izdata rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, a Federalnoj upravi za inspekcijske poslove do sada je dostavljeno ukupno 157 zbirnih službenih zabilješki o nepoštivanju izrečenih mjera.

''U ovom trenutku možemo potvrditi da će protiv 38 osoba biti pokrenuti prekršajni postupci'', kazao je direktor Uprave Anis Ajdinović.

U vezi sa kontrolom formiranja i kretanja cijena u FBiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata u proteklom periodu po prijavama građana izvršio je 68 redovnih i 59 kontrolnih inspekcijskih nadzora u apotekama i drugim prodajnim objektima, u okviru kojih je izrečeno ukupno 65 prekršajnih naloga u iznosu od 142.450 KM. Kod 59 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close