GP BiH

Na graničnim prijelazima osam osoba lišeno slobode

U protekla četiri dana na graničnim prijelazima u BiH slobode je lišeno osam osoba.
Vijesti / Flash | 24. 09. 2018. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija obavijestila je javnost o događanjima na graničnim prijelazima proteklog vikenda.

Službenici JGP Brod 24.9.2018. pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod  lišili su slobode M.B. (1989.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici JGP Gradiška 22.9.2018. pri ulasku u BiH lišili su slobode tri osobe. Na MGP Gradiška lišena je slobode V.B. (1981.) jer je za njom Policijska uprava Livno raspisala potragu zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji“. Državljanka RH predata je službenicima PU Livno. Na istom prijelazu lišen je slobode M.R. (1987.) jer ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Banja Luka. Na MGP Gradina službenici ove jedinice lišili su slobode i D.P. (1997.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin Republike Slovenije predat je službenicima Sudske policije Bihać, piše u priopćenju Granične policije.

Pri ulasku u BiH na MGP Klobuk 22.9.2018. lišen je slobode S.B. (1989.) jer je ustanovljeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela ''otmica prevoznih sredstava''. Službenici JGP Trebinje državljanina Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, 21.9.2018. službenici ove jedinice pri ulasku u BiH na MGP Ivanica lišili su slobode S.Ž. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Trebinju zbog kaznenog djela „teška tjelesna povreda“ i Policijska uprava Trebinje zbog krivičnog djela ''oštećenje tuđe stvari''. Državljanin BiH predat je službenicima PU Trebinje.  

Istoga dana, na MGP Kamensko pri izlasku iz BiH lišen je slobode A.P. (1985.) jer ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela „šumska krađa“. Službenici JGP Kamensko bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Županije Hercegbosanske.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH 21.9.2018. na letu iz Ljubljane lišili su slobode A.D. (1976.). Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnih djela „krađa“ i „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.


Kopirati
Drag cursor here to close