Granica

Na granici uhićeni Turčin, Iračani, Pakistanci, prevaranti…

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Trebinje 1.1.2017. godine u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su dvojicu državljana Iraka i dvojicu državljana Pakistana. Oni su otkriveni u graničnom pojasu na području Trebinja.

Strani državljani su prekršajno procesuirani sukladno Zakonu o strancima BiH i predani Službi za poslove sa strancima, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Službenici Postrojbe granične policije Doljani 1.1.2017. godine slobode su lišili A. Y. (1991.), državljanina Turske, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao napustiti Bosnu i Hercegovinu s krivotvorenom putnom ispravom Francuske koju je potraživao Interpol, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Pregledom A. Y. otkrivene su njegova originalna putna isprava i osobna iskaznica Turske.

Kontroliran je prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, predan je Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju.

Službenici Postrojbe granične policije Gradiška danas su slobode lišili N. P. (1968.), državljanina BiH i Srbije jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na MGP Gradiška i predana je službenicima Okružnog centra Sudske policije Banja Luka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 3. siječnja, pri izlasku iz BiH na MGP Gradiška slobode je lišen Ž. K. (1967.) jer ga je potraživala Državna agencija za istrage i zaštitu zbog kaznenog djela organiziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje. Službenici PGP Gradiška državljanina Srbije su predali pripadnicima SIPA-e.

Službenici PGP Bijeljina, 1. siječnja slobode su lišili bh. državljanina G. T. (1977.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Policijska stanica Bijeljina zbog kaznenog djela utaje.

Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na MGP Rača i predana je službenicima PS Bijeljina, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close