Obilježavanje 1. ožujka

MVP: Za događaje u veleposlanstvima BiH odgovoran je veleposlanik

MVP BiH nije dao suglasnost za obilježavanje 1. ožujka u DKP-ima
Vijesti / Flash | 28. 02. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine priopćilo je danas da nije dalo suglasnost za organiziranje obilježavanja 1. ožujka u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

''Povodom zanimanja pojedinih medija oko mogućeg obilježavanja 1. ožujka u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH i uloge Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstvo obavještava javnost da nije izdalo niti jednu suglasnost za organiziranje obilježavanja 1. ožujka, jer ne postoji zakon koji definira 1. ožujak niti bilo koji drugi datum kao državni praznik koji bi se trebao obilježavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Svaki veleposlanik BiH je predstavnik BiH u zemlji prijema i dužan je da provodi vanjsku politiku BiH u skladu s Ustavom, zakonima, Strategijom vanjske politike i drugim propisima u BiH.

Za sve organizirane događaje u veleposlanstvama i rezidencijama BiH odgovoran je veleposlanik, a jedino je Predsjedništvo BiH ovlašteno za ocjenu rada veleposlanika u smislu sankcioniranja eventualnih kršenja zakona i propisa - priopćeno je iz Uredu za odnose sa javnošću MVP-a BiH.   

Kopirati
Drag cursor here to close