Potvrđeno

MVP BiH: Među zaraženima koronavirusom u Kini nema bh. državljana

Ponovio je da se Veleposlanstvu BiH nitko nije javljao za pomoć, ali osoblje Veleposlanstva je u kontaktu s izvjesnim brojem državljana BiH koji žive u drugim dijelovima Kine.
Vijesti / Flash | 29. 01. 2020. u 13:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nebojša Regoje, načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVPBiH) izjavio je da na području u Kini, koje je najviše pogođeno koronavirusom, trenutno nema državljana BiH.

"U toj ugroženoj regiji trenutno nemamo naših državljana. Bilo je ranije, koji su međutim, dogodilo se, da su odsutni u ovom periodu tako da nisu u tom području koje je najugroženije i koje je pod posebnom medicinskom pažnjom kineskih vlasti", kazao je Regoje za Anadolu Agency (AA).

Naglasio je također da su predstavnici Veleposlanstva BiH u Kini u stalnom kontaktu s našim državljanima u toj zemlji.

"U ostalim dijelovima Kine imamo izvjestan broj naših državljana. Veleposlanstvo BiH je u kontaktu s tim bh. državljanima. Naše veleposlanstvo je u stalnom kontaktu i putem društvenih mreža i putem osobnih i direktnih kontakata u Pekingu", kazao je Regoje, dodajući kako se dosad Veleposlanstvu BiH nije obraćao niko zbog eventualnih problema u vezi s koronavirusom.

"Zasad nije bilo nikakvih problema. Niko od naših državljana koji su ili tamo ili koji su se na proputovanju eventualno zadesili u Kini, nije tražio bilo kakvu pomoć i nije bilo potrebe za bilo kakvom intervencijom, ali svakako pratimo šta se događa u toj zemlji, ukoliko bude potrebe da intervenišemo", rekao je Regoje.

Ponovio je da se Veleposlanstvu BiH nitko nije javljao za pomoć, ali osoblje Veleposlanstva je u kontaktu s izvjesnim brojem državljana BiH koji žive u drugim dijelovima Kine.

U Kini su od koronavirusa dosad umrle 132 osobe, a zaraženo je oko 6.000 ljudi.

Slučajevi zaraze osim u Kini, u kojoj je virus prvi put i pojavio, zabilježeni su i u Hong Kongu, Makau, Tajlandu, Južnoj Koreji, Japanu, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji, Kambodži, Šri Lanki, Nepalu, Francuskoj, Kanadi, SAD-u, Australiji i Njemačkoj.

Prema posljednjim informacijama, u svijetu je dosad koronavirusom zaraženo ukupno 9.239 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close