Akcija

Muškarci bh. porijekla krijumčarili oružje u Njemačku

Kako piše "Bild", protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka podignuta je optužnica i njima će se suditi zajedno s ranije uhićenima.
Vijesti / Flash | 24. 09. 2019. u 08:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je njemačka policija u veljači ove godine uhitila  dvojicu bh. državljana od 17 i 28 godina, u čijem vozilu su pronašli 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i drugo oružje, uhićena su još dva muškarca porijeklom iz BiH. 

Kako piše "Bild", protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka podignuta je optužnica i njima će se suditi zajedno s ranije uhićenima.

Optuženi su da su kao članovi organizirane kriminalne grupe u mercedesu sakrili oružje koje su prevezli preko Češke u Njemačku. Sumnja se da su krijumčarili ratno oružje koje su prodavali na teritoriju Njemačke.

"Tužiteljstvo u Dresdenu pretpostavlja da su optuženi željeli ostvariti zaradu od prekograničnog prevoza i profitabilnom preprodajom oružja, od čega su živjeli", rekao je glavni tužitelj Jirgen Schmidt.

U istrazi sudjeluju i državno tužiteljstvo Njemačke i Federalni ured  kriminalističke policije, jer se sumnja da je u ovoj grupi bilo još članova.

Državljani BiH će ostati u pritvoru do početka suđenja. Kako su pisali njemački mediji, ranije su uhićeni Dino S. i Emil A.

Automobil je bio potpuno preuređen kako bi mogli sakriti oružje. Ali, njih dvojica su bili samo vozači koji su preuzeli već spremno vozilo.

Dva muškarca porijeklom iz BiH koja su nedavno uhićena sumnjiče se da su organizatori šverca oružja. Do uhićenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su da pretresu vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo.

Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost mercedesa potpuno preuređena, odlučili su da ga u potpunosti pretresu. Tada su otkrili i ostalo oružje, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close