Akcija Madagaskar

Međunarodna akcija u BiH: Uhićenja i pretresi zbog droge

Akciju provode, kako je precizirala, policijski službenici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s Policijom Nizozemske, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2019. u 10:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedna osoba je uhićena, a u tijeku su pretresi na pet lokacija na području Bosne i Hercegovine u okviru međunarodne akcije kodnog naziva “Madagaskar”, koja je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga'', potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović.

Akciju provode, kako je precizirala, policijski službenici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s Policijom Nizozemske, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

''U tijeku su pretresi na pet lokacija na području BiH (kuće i firme) i uhićena je jedna osoba. U isto vrijeme, na području Nizozemske u tijekusu pretresi na 15 lokacija. Prilikom pretresa pronađeno je više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutog kaznenog djela'', kazala je Miljanović.

U realizaciji tih aktivnosti sudjeluju i pripadnici SIPA-e.

Uhićen Nizozemac

Po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH, policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS u zajedničkim timovima, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka, priopćeno je jutros iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kako piše u priopćenju, nakon višemjesečne istrage i suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, s tužiteljstvom i policijom iz Kraljevine Nizozemske, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA zajedno s polijskim djelatnicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno pet lokacija, a izvršeno je lociranje identificiranje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Nizozemske, koji boravi na području Odžaka, prenosi N1.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane suradnje tužiteljstava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost, priopćeno je jutros iz Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close