Ubojstvo

Muriz Memić: Ubojica je imao dva pomagača

''Ne optužujem, ja imam dokumente. Sebija sve zna u ovoj državi, ona je moćnija od Bakira'', kazao je Muriz Memić.
Vijesti / Flash | 13. 02. 2021. u 23:48 Bljesak.info
Ekskluzivno, duel koji se čekao 5 godina: MURIZ MEMIĆ I ALIJA BUDNJO

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muriz Memić, otac pokojnog Dženana Memića i Alija Budnjo, vlasnik kompleksa hotela na Ilidži gostovali su na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića. Od samog početka u studiju je vođen veoma dinamičan razgovor.

Intervju je otvorio Alija Budnjo.

''Ja sam uvijek na raspolaganju Murizu, meni je Muriz drag kao čovjek, vrijedan čovjek, ja sam i malog Dženana poznavao bili su, dolazili, radili su zajedno. Muriz zna kakav je moj odnos vazda bio prema njemu i njegovoj porodici, nikada nisam imao ništa protiv njih, otkud se to izrodilo.

MUP me kontaktirao tek poslije dženaze

Na raspolaganju stojim ja, moja obitelj, moja imovina, moja firma, sve što mogu da pomognem da se to otkrije tu sam. Ne bježim ni od čega ali ne volim neke stvari i neke laži da se iznose na račun mene, na račun moje firme, na račun mojih uspolenika, to ne volim, to me vrijeđa'', kazao je Budnjo, prenosi Avaz.

Muriz Memić mu je odgovorio.

''Lijepe riječi za početak, pričat ćemo na istoj razini. Ja ne znam otkud vi u ovome nakon pet godina, vi i vaša firma. Nakon pet godina mi se sada mnogi javljaju, kada vide da radi državno tužiteljstvo.

Na početku sam ja od tebe tražio pomoć, došao sam kod tebe, ja i moj rođak Sake, rekao sam ti "Alija pomozi mi, vidi što mi rade". To je negdje 24. veljače, poslije ubojstva. Već ja vidim da je muljaža počela, pošto je mene MUP kontaktirao tek poslije dženaze.

Do dženaze, ja ne znam ništa što se tiče MUP-a. Poslije dženaze prvi kontakt s MUP-om. Rekao sam ti "Alija pomozi, zovi Bakira, zovi nekoga", šetamo sa Šemsom Imamovićem, ti kažeš "neću Bakira, zvat ću Čamparu"'', rekao je Muriz Memić.

Onda ga je Alija Budnjo prekinuo.

''Ne, ne, ja sam rekao zvat ću Asima, i ja sam nazvao Asima.''

Na to mu je Muriz rekao.

''Nije tako bilo.''

Budnjo je onda kazao da mu se Čampara nije javio.

Rekao si mi: "Zvao sam, bit će teško"

''Zvao sam Asima i zamolio, "Asime molim te", pošto sam ja bio slobodan, Asim je radio u hotelima i meni je najslobodnije bilo Asima nazvati, i ja sam nazvao Asima i zamolio, "ako išta možeš pomozi Murizu Memiću u ubojstvu njegovog djeteta'', pojašnjavao je Alija Budnjo.

Muriz Memić je onda Budnju prekinuo pitanjem: ''Je li Asim bio ministar, nije?! Uzimaš telefon i govoriš - "halo ministre, ja sutra kod tebe", čujemo ja i Sake. Asim nije ministar, nego je ministar Čampara. Sutra me, kažeš ti, zovi oko dva ići ću kod njega. Alija, za pet godina, narod je naučio za 5 godina da ja istinu govorim. I sutra ja te pitam, "što je bilo Alija", ti kažeš, "zvao sam, bit će teško". Međutim, kada si uzeo telefon nisi okrenuo nikoga. Mi kad smo krenuli od tebe i krenuli dalje, ja sam rođaku Saketu rekao "da nisi nikoga zvao i da si naprazno pričao".

To je meni bilo sumnjivo.

Sutra ja zovem Asima Metiljevića i tražim od njega da provjeri je li Alija bio kod Čampare, kaže nije, ispričao je Muriz Memić.

Trojica su bila na licu mjesta

Rekao je da on ne sumnjiči Budnju, već da je Tužiteljstvo to činilo.

''Zašto je snimak nestao? Nije normalno da nestane snimak baš za taj period. Je li ti ikad obitelj Memić rekla javno da je to uradio netko od tvoje obitelji? Nije, nikad. Zašto ste slali Vladu Adamovića da ja demantiram u medijima da to nije Muamer uradio'', kazao je Memić.

Senad Hadžifejzović je podsjetio da Nedžad Latić na svom portalu objavio da "čitava čaršija zna da je sin Budnje, Muamer sudjelovao u ubojstvu".

''Ja nikad nisam izgovorio imena ubojica niti ću izgovoriti. Imaju trojica, ja ih znam, zna ih Ifet, državno Tužiteljstvo radi, uskoro će se objelodaniti. Trojica su bila na licu mjesta, ubojica i dva suučesnika. Dva svjedoka su saslušana, u Tužiteljstvu se pojavio novi svjedok koji zna imena ubojica. Znam i ja, ne bi radio ovo da ne znam. Trojica su bila na licu mjesta'', istaknuo je Memić.

Muriz Memić je ponovio još jednom da Alisa Mutap nema amneziju.

''Dva tima vještaka su dokazala da nema amneziju, nije je ni imala. Vidjet ćete ovih dana šta će se izdešavati i tko je Alisi rekao da ima amneziju i tko je tu istu noć došao gore na Koševo, sve će se saznati uskoro. Došla je od kuće jedna doktorica vrlo važna.

Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga kako je Dženan umro na Koševu. Poručujem im to. Bit će to šok. Teško mi je govoriti je li mogao Dženan da preživi, ali su čudne okolnosti kako je došao do bolnice'', kazao je Memić.

Memić: Meni treba Gordana Tadić, časna i poštena

U jednom tenutku Budnjo je ponovio da on svojim kapacitetima stoji na raspolaganju obitelji Memić i da će pomoći da se otkrije ubojica pokojnog Dženana.

''On meni sada nudi pomoć, a ne treba mi. Ja vjerujem državnom Tužiteljstvu i tužiteljici Gordani Tadić. Politika mi je ubila sina, zlatno dijete. Meni ne treba pomoć. Meni treba Gordana Tadić, časna i poštena i Ćazim Hasanspahić, tužitelj. Vi i politika mi ne trebate'',kazao je Muriz Memić.

U studiju je komentiran i nalaz vještačenja Alise Mutap, djevojke koja je bila sa Dženanom Memićem kobne noći.

''Ne znam zašto je dva puta mijenjan tim liječnika na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Kantonalno tužiteljstvo je to tražilo a na KCUS-u urađeno vještačenje Alise Mutap. Zašto je to rađeno, ne znam'', kazao je Memić.

Hadžifejzović je pitao da li on to optužuje rukovodstvo KCUS-a, odnosno Sebiju Izetbegović, direktoricu.

''Ne optužujem, ja imam dokumente. Sebija sve zna u ovoj državi, ona je moćnija od Bakira'', kazao je Muriz Memić.

Kopirati
Drag cursor here to close