Nabavljene dozvole

MUP RS: Institucije BiH dale dozvolu za uvoz oružja za policiju RS

Policijski službenici MUP RS-a trenutno koriste oružje koje je u prosjeku staro oko dvadeset godina, potvrđeno je za Fenu.
Vijesti / Flash | 13. 02. 2018. u 20:18 Fena
Kopirati

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MU PRS) tvrde da je Direkcija za promet naoružanja i vojne opreme RS-a, u postupku nabavke vatrenog oružja za opremanje MUPRS-a, pribavila sve potrebne suglasnosti koje izdaju nadležne institucije BiH za uvoz naoružanja.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Entitetska policija nabavlja vatreno oružje iz poduzeća ''Zastava oružje'' iz Kragujevca u Srbiji, a putem Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS.

Napominju da policijski službenici MUPRS-a trenutno koriste oružje koje je u prosjeku staro oko dvadeset godina, potvrđeno je za Fenu.

''Plan Ministarstva je da svaki policijski službenik, osim redovne opreme, duži i kratko i dugo naoružanje, što je u skladu sa zakonom. S tim u vezi, količina nabavljenog naoružanja, točnije broj dugih cijevi, neće prelaziti broj policijskih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu'', naveli su iz MUP RS-a.

Prilikom posjete Ruskoj Federaciji ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač potpisao je u Moskvi, kako napominju,  Memorandum o razumijevanju između MUPRS-a i Glavne uprave Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije za Grad Moskvu, koji je u skladu sa odredbama Sporazuma između Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije i Ministarstva sigurnosti BiH.

''Memorandum je izraz prepoznate potrebe potpisnica za čvršćom suradnjom i ostvarivanja izravnog kontakta u oblasti suzbijanja i borbe protiv transnacionalnog kriminala i najtežih krivičnih djela, a sve u cilju efikasnijeg ostvarivanja prava i sloboda građana Republike Srpske i Ruske Federacije'', naveli su iz MUP RS-a.

Radovi u Centru za obuku policije RS-a, u Zalužanima kod Banje Luke, su u tijeku, a otvaranje je planirano za Dan Policije RS-a, 4. travnja.

Ranije je to bila bivša vojna vojarna Zalužani.

 

Kopirati