Nisu tukli

MUP RH: Nije bilo uporabe sredstava prisile

''Policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Flash | 07. 08. 2019. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u svom priopćenju za javnost, povodom upita medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Bihaća, obavijestili su kako prema do sada prikupljenim saznanjima hrvatski policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile.

Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BIH,  koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.

''Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta'', stoji u priopćenju.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, navode kako će Ministarstvo unutarnjih poslova RH detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile.

Podsjetimo, skupina migranata u noći s utorka na srijedu pronađena je na teritoriju općine Velika Kladuša u blizini granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli osobe na teritoriji Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u Dom zdravlja. Navodno imaju određene ozljede. Ne znam ni koliko osoba, ni koje vrste ozljeda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritorij BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija", izjavio je Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK Nermina Ćemalović potvrdila je za BHRT da je u Dom zdravlja Velika Kladuša primljeno osamnaest ozlijeđenih osoba. Radi se o migrantima porijeklom iz Pakistana i Iraka.

Video: Osamnaest migranata povrijeđeno kod granice BiH i Hrvatske

“Granična policija poduzima mjere i radnje pod nadležnošću Tužiteljstva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužiteljstva BiH”, navodi se u priopćenju Granične policije.

Iz Doma zdravlja Velika Kladuša potvrđeno je da je primljeno 18 ozljeđenih osoba, koji su dovezeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close