Sastanak u Konjicu

MUP HNŽ povećao broj policajaca u potrazi za Gačićem

Operativna potpora koja je pružana PU Konjic od početka kriznog stanja, novim operativnim planom će biti dodatno intenzivirana u ljudstvu i tehnici.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2019. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 12. veljače 2019. godine, u Policijskoj upravi Konjic, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije održao je treći radni kolegij vezano za operativnu potragu za Edinom Gačićem na kojem su sudjelovali načelnici sektora u Upravi policije MUP-a HNŽ-a, načelnik Operativnog centra MUP-a, zapovjednik Postrojbe za operativnu potporu, te načelnici PU Konjic, Mostar i Čapljina, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Analizirane su mjere i radnje koje su poduzimane u vremenskom razdoblju operativne potrage za osumnjičenim Edinom Gačićem od počinjenog ubojstva do danas. Sve ustrojbene jedinice Uprave policije MUP-a izvijestile su kolegij o aktivnostima koje su poduzimali u proteklom razdoblju vezane za predmetno kazneno djelo.

Zaključeno je da je MUP HNŽ-a, a posebice PU Konjic krajnje profesionalno i odgovorno postupio u danoj situaciji, te svojim operativnim radnjama dao bitan doprinos u potrazi koja još traje.

Sačinjen je novi operativni plan mjera i aktivnosti koje će poduzimati sve ustrojbene jedinice MUP-a na cijelom području županije, s posebnom pozornošću na području PU Konjic.

Naime, operativna potpora koja je pružana PU Konjic od početka kriznog stanja, novim operativnim planom će biti dodatno intenzivirana u ljudstvu i tehnici. I dalje će se nastaviti mjere pojačane kontrole sredstava prijevoza i putnika u cestovnom i željezničkom prometu. Također, će se nastaviti suradnja, komunikacija i razmjena informacija s Operativnim stožerom Federalne uprave policije i drugim sigurnosnim agencijama u BiH.

Mole se građani za razumijevanje i pozivaju da sve korisne informacije u vezi pronalaska tražene osobe dojave policiji, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close