osobni interesi

MUP HNŽ poručio Sindikatu: Prosvjed policije je ispolitiziran

Vijesti / Flash | 22. 12. 2016. u 10:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) smatra kako je jučerašnji prosvjed Sindikata policije u HNŽ-u zbog kašnjenja s isplatom pravomoćnih sudskih presuda ispolitiziran.

"Sagledavajući sve aspekte prosvjeda izražavamo bojazan kako su pojedini čelnici Sindikata zaslijepljeni pohlepom i ostvarenjem samo svojih osobnih interesa. Neki od njih već su davno trebali biti u mirovini, ali su zlouporabom neformiranja Policijskog odbora i dalje ostali na radnom mjestu. Izgleda da sada žele pritiscima i pod svaku cijenu riješiti svoje osobne probleme, ne mareći za druge korisnike proračuna", priopćeno je iz županijskog MUP-a.

U priopćenju se navodi kako su Vlada HNŽ-a i MUP HNŽ-a u protekom razdoblju poduzeli niz mjera kako bi se poboljšao radno-pravni i socijalni status policijskih djelatnika, poput nabave novih vozila, odora, dijela naoružanja i druge opreme, kao i uvođenje posebnog dodatka za rad noću i rad u dane blagdana.

Također, iz županijskog MUP-a navode kako su primanja policijskih djelatnika u HNŽ-u neusporedivo veća nego u drugim županijama u Federaciji BiH.

Što se tiče isplata pravomoćnih sudskih presuda proračunskim korisnicima, iz MUP-u HNŽ-a navode kako su ta dugovanja naslijeđena iz prethodnog razdoblja.

Aktualna Vlada, stoji dalje u priopćenju, poduzima niz mjera na isplati dugovanja te traži optimalna rješenja koja neće ugroziti stabilnost proračuna i normalno funkcioniranje MUP-a.

"Vlada HNŽ mora voditi računa i o zdravstvu, školstvu, pravosuđu te svim ostalim javnim službama, a ne samo parcijalno ispunjavati nečije želje. Vlada se ponaša racionalno i sukladno raspoloživim sredstvima te će i dalje odgovorno raspolagati javnim financijama i poduzimati odgovarajuće mjere na ispunjenju svojih obveza po pravomoćnim sudskim presudama svih korisnika proračuna", stoji na kraju priopćenja za javnost MUP-a HNŽ-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close