''Ne osjećam grižnju savjesti''

Muhić o jarbolu u Varešu: Portali su me zloupotrijebili   

Vijesti / Flash | 30. 09. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pisali su mi 'Sad je sruši, noževi su spremni, ubit ćemo te'. Zloupotrijebili su moj dio posta 'Elhamdulillah, miran put je najbolji put'", rekao je za portal Source svjetski prvak u powerliftingu, Farik Muhić, navodeći kako je bio žrtva brojnih uvreda i prijetnji nakon vijesti o rušenju jarbola sa zastavom hrvatskog naroda u Varešu.

  / Muhić


''Ne osjećam grižnju savjesti zbog Facebook statusa. Nikoga nisam uvrijedio. Krivo mi je što su neki portali zloupotrijebili moj dio posta 'Elhamdulillah, miran put je najbolji put', a ne znaju zašto sam to napisao. Prije nego što su pojedini portali objavili da je jarbol srušen oko 9 ili 10 sati, ja sam to objavio u 7:44, dakle prije svih portala, da je zastava uklonjena od strane nadležnih. Jučer sam dobio poziv u MUP na razgovor oko ove situacije. Jedini povod što su me zvali na saslušanje je to da sam se ja navodno hvalio tim činom, a što su prenijeli neki portali kao običnu dezinformaciju", rekao je Muhić.

Tvrdi da su ga u policiji pitali šta je uopće povod što se oglasio na Facebooku, te su ga upitali da li se hvalio rušenjem zastave.

"Nakon moje objave na Facebooku, objavljeno je još 30-ak statusa jer ljudima nije bilo jasno zašto je postavljena ta zastava u Varešu. Bošnjaci u Varešu znaju šta sve to znači. Mislim da sam na Facebooku postavio sasvim normalno pitanje, dakle, da nam ljudi objasne otkud i zašto ta zastava. Konstantno se zavađa narod, a ja sam zato i pitao zbog čega je zastava postavljena", kaže Muhić za Source.

Tvrdi da je dobio brojne prijetnje smrću i razne uvrede, a dobijao je prijetnje i od sudjeda iz Vareša.

"Najčešće prijetnje su bile 'Sad je sruši, noževi su spremni, ubit ćemo te. Vareš je uvijek bio HB i uvijek će biti. Živite na hrvatskoj zemlji, niste ovdje dobrodošli'. To je uglavnom bilo preko lažnih profila, iako ima ih par koje poznajem", ističe Muhić.

Pojasnio je i kakvi su odnosi Bošnjaka i Hrvata u Varešu, mimo ove situacije.

"Odnosi su idealni, barem što se mene tiče. U Varešu imam teretanu, idealno se slažemo, treniramo zajedno, pomažemo jedni drugima. Šta više, pojedini su mi rekli da su se i oni iznenadili zbog postavljanja te zastave, koja je preko noći postavljena", riječi su Muhića.

Rekao je kako će tužiti sve one koji su objavili da je on srušio jarbol.

"Svi koji su mi prijetili će, najvjerojatnije, biti pozvani da se izjasne u policiji tim povodom. Provjerit će se i lažni profili, odakle dolaze. Sve će biti razotkriveno", rekao je Muhić.

Kopirati
Drag cursor here to close