Osudilo verbalni napad

MRV traži ozbiljan pristup riješavanju prijetnji svećeniku u Blagaju

Iz MRV-a ističu da su u razgovoru sa svećenikom saznali da se radi o sporadičnom incidentu koji neće narušiti dobre susjedske odnose koje gaje stanovnici Blagaja.
Vijesti / Flash | 29. 08. 2019. u 17:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo je verbalni napad na svećenika Branimira Borovčanina iz Blagaja kod Mostara i mostarske Srbe koji su jučer došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u ovom mjestu kako bi prisustvovali liturgiji i tradicionalnom saboru za Veliku Gospojinu.

Od nadležnih organa traže da s ozbiljnošću pristupaju slučajevima upućivanja prijetnji, a da u tom konkretnom slučaju identificiraju i adekvatno kazne počinitelje.Iz MRV-a ističu da su u razgovoru sa svećenikom saznali da se radi o sporadičnom incidentu koji neće narušiti dobre susjedske odnose koje gaje stanovnici Blagaja.

''Po riječima oca Branimira, sama Trpeza ljubavi koja je služena na jučerašnjem pravoslavnom blagdanu Velike Gospojine je bila posjećena i od susjeda muslimana i katolika. To svjedoči o zajedničkom životu stanovnika Blagaja, a ovaj incident i prijetnje upućene preko društvenih mreža neće unijeti nemir u ovu lokalnu zajednicu'', priopćeno je iz MRV BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close