U srpnju 110 intervencija

Vatren mjesec iza mostarskih vatrogasaca

Razlog većeg broja intervencija je sušno vrijeme.
Vijesti / Flash | 21. 07. 2021. u 09:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova godina za mostarske vatrogasce zahtjevnija je u odnosu na prethodne, a samo u mjesecu srpnju pripadnici Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Grada Mostara imali su više od stotinu intervencija.

''Uzrok tome je vrijeme. Klima ove godine je suša, ima puno manje padalina, temperature su iznimno visoke, a goriva materija je ogromna i to rezultira većim brojem intervencija. Samo u ovom mjesecu PVP Mostar do sada je imao 110 intervencija, a onaj dan kada je Mostar bio najtopliji u Europi imali smo 11 intervencija'', kazao je u razgovoru za Fenu zapovjednik PVP-a Mostar Petar Jurić.

Trenutno je u ovoj vatrogasnoj postrojbi stalno zaposlen 71 djelatnik.

''To su djelatnici koji rade u smjenama, operativni radnici, automehaničari, električari, serviseri, dakle ukupno 71 zaposlenik, a po sistematizaciji bi nas trebalo biti 80. Osim toga u ovom trenutku imamo još 18 djelatnika, od kojih pet na određeno vrijeme i 13 po ugovoru o djelu koje je Grad Mostar primio za ljetni period, odnosno period pojačane požarne aktivnosti. To grad učini svake godine, s tim da je ove godine primljeno najviše djelatnika do sada, i bez tih ljudi mi ne bismo mogli odgovoriti na sve poslove koji nas čekaju u ljetnom periodu'', kazao je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close