Odluka VSTV-a BiH

Mostarski sud dobiva novog suca

Novoimenovani nositelji pravosudih funkcije će stupiti na dužnost 1. siječnja 2019. godine.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2018. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud  Mostar / Foto: Bljesak.info

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u utorak je na sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u BiH te je za poziciju Općinskog suda Mostar imenovan Goran Jurko. 

Na razini Federacije BiH, osim Jurke, imenovani su Senad Destanović, na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Tuzli i Belma Kokić, na poziciju dodatne sutkinje Općinskog suda u Zenici. 

Istovremeno su na razini Republike Srpske imenovani suci Osman Mujkić, na poziciju suca Osnovnog suda u Bijeljini i Suzana Popović, na poziciju dodatne sutkinje Osnovnog suda u Prnjavoru. 

Također, na sjednici je imenovan Tihomir Jurko za vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine. 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnos sa radnim kolegama, ponašanje izvan posla, profesionalnu nepristranost i ugled. 

''Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova'', navode u priopćenju VSTV-a BiH. 

Novoimenovani nositelji pravosudih funkcije će stupiti na dužnost 1. siječnja 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close