Amandmani

Mostarski Republikanci protiv videonadzora i rekonstrukcije ''Partizanskog''

Vijesti / Flash | 25. 01. 2017. u 14:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka je u skladu sa uputama rečenim od strane Ljube Bešlića na javnoj raspravi održanoj 25.01., dostavila prijedloge amandmana na Proračun, u skladu sa Zakonom o proračunima.

Njihove amadmane prenosimo u cijelosti:

''U cilju što veće mogućnosti uvažavanja naših amandmana, tretirali smo isključivo dio proračuna vezan za kapitalne projekte, i to nominirajući stavke koje se iz godine u godinu ponavljaju, za koje je „nepoznata namjena“, stavke koje su već realizirane („Povratak Bruce Leea, Rekonstrukcija javne rasvjete na Španjolskom trgu, konstrukcija kružnog toka kod Đačkog doma, Projektna dokumentacija i izvođenje radova na raskrsnici kod Mljekare), te stavke za koje smatramo kako su nepotrebne i to:

„Video nadzor u školama“ - video nadzor u školama nije nikakav način prevencije maloljetničke delikvencije i dizanje standarda kvalitete obrazovnog sustava. To je znanstveno dokazano, a i u praksi. Najočigledniji primjer su škole koje su u Mostaru već uvele taj video nadzor. Kvaliteta obrazovnog sustava se podiže ulažući u nastavno osoblje, upošljavanjem najstručnijih i najsposobnijih, a ne stranački najpodobnijih i onih sa kupljenim diplomama sa privatnih visokoškolskih ustanova. Ulaganje u video nadzor nije ništa drugo nego pogodovanje dobavljačima opreme za video nadzor);
- utrošak za rekonstrukciju spomenika „Partizanskog groblja“ - smatramo kako se cijeli onaj dio grada mora stručno i profesionalno prenamijeniti za druge svrhe, uvažavajući povijesni kontekst i prošlost grada Mostara nakon dolaska komunističkih snaga u grad.

Projekte koje smo naveli kao naše amandmane smatramo korisnim ne samo za žitelje grada Mostara nego i komunikaciju grada sa drugim mjestima. Tu prije svih izdvajamo kružni tok na ulazu u grad iz smjera Širokog Brijega na raskrsnici prema Ilićima, te dva glavna projekta: obnova dvorane na Bijelom Brijegu i natkrivanje zapadne tribine gradskog stadiona pod Bijelim Brijegom.

Kao što se vidi iz priloženog, sredstva bi se mogla prenamjenom, ponavljamo, u skladu sa Zakonom o proračunima, iznaći za sve ove projekte'', smatraju u Hrvatskoj republikanskoj stranci.

Kopirati
Drag cursor here to close