HRS

Mostarski koncert pokazuje besmisao uloge međunarodne zajednice u BiH

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 08:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Detektiranje koncerta u Mostaru kao najvećeg problema u BiH je najveći dokaz koji pokazuje besmisao uloge međunarodne zajednice u BiH. Zato im poručujemo da se ostave petljanja u unutarnje stvari BiH. Neka slobodno nastave bančiti, opijati se i upadati pijani na tv emisije i dr., ali neka unutarnju politiku ipak ostave onima koje je narod izabrao'', navodi Hrvatska republikanska stranka u priopćenju za javnost.

''Kamo sreće da je nama koncert najveći problem'', priopćio je HRS navodeći kako je izjava političkih direktora Vijeća za implementaciju mira (PIC), u kojoj su izrazili koncert u Mostaru kao najveći problem u BiH, ''ponajbolji dokaz koliko je međunarodna zajednica zalutala u BiH i kako su se OHR, PIC, OSCE i sve ostale skraćenice, u potpunosti stavili u službu politike većinskog naroda i kako su oni u biti najveći uteg koji BiH vuče ka ponoru''.

''Gospodo Visoki Predstavniče i stručnjaci iz Vijeća za implementaciju mira, ako netko 'produbljuje podjele i podiže tenzije' i 'ne djeluje sukladno europskim vrijednostima i vladavini prava', onda ste to vi. Ako je BiH demokratski uređeno društvo u kojoj postoji vladavina prava, onda, prvo, vama nema mjesta u BiH s direktnim miješanjem u unutarnje stvari države, i, drugo, svatko ima pravo, u skladu sa zakonom, organizirati koncerte iz bilo kakvih motiva, kao što svatko ima pravo, u skladu sa zakonom, protiv toga prosvjedovati. Vaš razlog postojanja je stavljanje u službu većinskog naroda, kako bi kriza bila što duža i konstantnija, jer u protivnom oni ne bi imali što raditi, jer da išta znate i umijete, sigurno ne bi došli u 'misiju u BiH'', navodi HRS.

Stranka ističe kako živimo tešku krizu, ''počev od krize državnog aparata, pa do krize ljudskih prava, ali sudeći po stručnjacima iz OHR-a i PIC-a, nama je problem koncert u Mostaru?!''.
''BiH je u najvećoj ustavnoj krizi od rata. Izbora će 2018. biti, ali ogromno je pitanje hoće li se moći formirati vlast. Ukoliko ne dođe do izmjena izbornog zakona, u skladu sa odlukom Ustavnog suda neće. Servisiranje glomaznog stranački klijentelističkog administrativnog aparata nikada nije bilo pod većim upitnikom, jer je MMF potegao ručnu kočnicu'', navodi HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close