Srednja mašinska-saobraćajna i Srednja prometna škola Mostar

Ministarstvo obrazovanja doniralo auta mostarskim školama

''Ministarstvo je nabavilo nova auta, a stara smo odlučili donirati ovim dvjema školama s obzirom da oni vrše edukaciju vozača kroz redovne nastavne planove i programe u svojim školama'', rekao je ministar obrazovanja Rašid Hadžović
Vijesti / Flash | 17. 04. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a danas je Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar doniralo svoja korištena auta na korištenje za obuku učenika koji se obrazuju za zanimanje vozač motornih vozila.  Auta će škole moći koristiti godinu dana nakon čega ih, ukoliko to žele, mogu prodati te nabaviti nova.  

''Ministarstvo je nabavilo nova auta, a stara smo odlučili donirati ovim dvjema školama s obzirom da oni vrše edukaciju vozača kroz redovne nastavne planove i programe u svojim školama'', rekao je ministar obrazovanja Rašid Hadžović ističući kako je ovo lijepa prilika da pomogne svojim školama.

Foto: Bljesak.info / Mostarske škole dobile auta od Ministarstva obrazovanja

Zoran Landeka, direktor Srednje prometne škole Mostar istaknuo je kako će se auti koristiti isključivo za obuku. ''Auto ćemo koristiti pri obuci vozača koje imamo kao redovne učenike u našoj školi. Nakon isteka vremenskog roka za korištenje vozila za obuku, prodat ćemo ga i uz nadoplatu nastaviti rad u tom zanimanju'', kazao je.

Foto: Bljesak.info / Mostarske škole dobile auta od Ministarstva obrazovanja

Direktor Srednje mašinsko-saobraćajne škole Ahmet Pelko se, u ime učenika svoje škole koji će auto koristiti za obuku, zahvalio ministru na donaciji. ''Mi u okviru praktične nastave imamo registriranu autoškolu koja služi za obuku učenika koji se školuju za zanimanje vozač motornih vozila. Naravno uradit ćemo i određenu nadogradnjou kako bi oni bili po propisu, poput duplih komandi'', istaknuo je.

Ugovor o donaciji auta potpisan je danas u prostorijama Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close