Boravio u Italiji

Mostar: Priveden muškarac koji je odbio karantenu

Muškarac se kretao i nije poštivao preporuke nadležnih organa o ponašanju osoba koje dolaze iz zemalja s visokim stupnjem zaraze virusom korona.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani jednog južnog mostarskog naselja prijavili su policiji da je jedna muška soba iz njihovog naselja boravila u Italiji, te da se nakon povratka nije prijavio nadležnim organima, niti je želio u samoizolaciju.

Muškarac se kretao i nije poštivao preporuke nadležnih organa o ponašanju osoba koje dolaze iz zemalja s visokim stupnjem zaraze virusom korona. Osobe koje su došle iz Kine, Italije, Južne Koreje, Irana, Njemačke, Francuske i Španjolske moraju se javiti zdravstvenim ustanovama i postupiti po njihovim uputama.

Policiji je prijavljen muškarac Č.K (58). Policija ga je pronašla i identificirala, privela u policijsku postaju, te  mu je nadležna inspekcija Grada Mostara izdala rješenje da se stavlja pod zdravstveni nadzor i zabranjuje mu se kretanje 14 dana i napuštanje prostora u kojem boravi.

U rješenju se navodi da je Č.K. dužan pratiti svoje zdravstveno stanje i svakodnevno o tome telefonski obavještavati Dom zdravlja Mostar, prenosi Topportal.

Kopirati
Drag cursor here to close