Oproštaj od legende

Mostarci se oprostili od Stampija

Oko stotinjak Mostaraca oprostilo se od Izeta Mujića zvanog Stampi.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2017. u 15:12 Bljesak.info
Kopirati

U ponedjeljak je na groblju Sutina u Mostaru sahranjen Izet Mujić zvani Stampi. Prije posljednjeg ispraćaja klanjana je dženaza. Od Stampija se oprostilo oko stotinjak njegovih sugrađana.

Podsjećamo,  Stampi je preminuo nakon kraće bolesti 10. studenog.

Istinska mostarska legenda, koji je taj status stekao za svog živopisnog života, bio je hodajuća enciklopedija nogometa, te prepun anegdota, što istinitih, što nikad potvrđenih, o mostarskim nogometnim legendama.

Život, koji bi sigurno inspirirao i slavnog Scorsesea da snimi film o njemu, umnogome mu je odredila nezgoda u Suhom polju kod Tuzle, kada je pao i pri padu se ubo na kruškov trn.

Otada je Stampi hramao na jednu nogu i među inim stvarima, postao poznat i po tom. Stariji Mostarci svjedoče o tom da je Stampi znao zaigrati i nogomet, unatoč problemima s nogom, a zna se, bio je gorljivi pratitelj svih nogometnih i općenito sportskih zbivanja.

Stampijeve ispovijesti bile su pravi mali epovi, a Mostar je ostao bez još jednog iz plejade gradskih legendi.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.