Otpad kraj kontejnera

Mostarac kritizirao sugrađane zbog smeća: Krenimo od sebe!

Čitatelj Bljeska ističe kako komunalna poduzeća uspijevaju isprazniti kontejnere, ali ne i očistiti prostor oko njih, zbog čega je posebno kritizirao sugrađane.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deponija Uborak, problem s odvozom smeća, velike količine smeća...teme su koje se već mjesecima vežu za Mostar.

Grad na Neretvi ''puca'' pod količinom otpada koja se svakodnevno baca u kontejnere, ali i oko njih.

Na redakcijski e-mail dobili smo zanimljivo pismo našeg čtatelja koji je uputio kritiku Mostarkama i Mostarcima, navodeći kako svi moramo krenuti od sebe.

''Još je jedan ponedjeljak osvanuo je u gradu na Neretvi. Još jedan u kojemu su nam puna usta gradske uprave i komunalnih poduzeća, bez iti malo kritičkog o sebi. Svima je jasno da odvoz smeća u gradu nije najbolje organiziran,  ali nitko ne želi primjetiti da možemo i sami utjecati na čistoću'', ističe naš čitatelj.

Dodaje kako komunalna poduzeća u proteklom uspijevaju isprazniti kontejnere, ali ne i očistiti prostor oko njih, zbog čega je posebno kritizirao sugrađane.

''Dragi moji suGRAĐANI, na prostor oko kontejnera direktno utječemo MI. Umjesto bacanja smeća pored kontejnera kada su puni, da li je moguće sačekati naredni dan kad se to smeće isprazni. Nitko ne želi držati smeće u kući, ali moramo biti svjesni da je to jedan od način da naselja održimo čistim. Sačekajte da komunalna poduzeća odvezu smeće te ga odlažite u prazne kontejnere. Smeće koje se ostavlja pored kontejnera po nekada čeka danima da dođe kamio i pokupi ga. Apsurd je vidjeti gomilu smeća proed praznih kontejnera. Životinje kidaju vrećice, a vjetar sadržaj istih razbacuje po našem naselju, a onda se u tom istom smeću igramo sa svojom djecom'', ističe naš čitatelju u pismu.

Na kraju poručuje Mostarkama i Mostarcima da se zapitaju sljedeće: ''Koliko smo nisko pali da svoju pasivnost prikrivamo nadležnostima?Da li možemo učiniti minimum sa svoje strane?''.

Kopirati
Drag cursor here to close