Požar pod kontrolom

Mostar: Vatrogasci ostaju na terenu, helikopter se vraća ujutro

Vijesti / Flash | 23. 07. 2017. u 20:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutno stanje na požarištu Brkanovo Brdo je nešto povoljnije nakon djelovanja helikoptera, no vatrogasci će i ovu noć ostati na terenu, saznaje Bljesak.info iz Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga je u Mostar stigao u 19.50 sati, kako bi pomogao mostarskim vatrogascima, koji su sa svim raspoloživim snagama gasili požar koji je izbio danas nešto prije 15 sati.

Kako su nam rekli iz PVP Mostar, helikopter je dosta pomogao u suzbijajnju širenja vatrene strihije, no požar je i dalje aktivan na jednom dijelu. Pri gašenju požara pomoglo je i lokalno stanovništvo, a tijekom akcije gašenja jedan vatrogasac je zatražio medicinsku pomoć.

''Zaustavljeno je širenje većeg šumskog požara na područu Brkanovog brda kod Mostara i situacija je pod kontrolom'', kazao je za N1 Fahrudin Solak, direktor Federalna uprava civilne zaštite.

''Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine završio je svoje radnje za večeras. Učinak je bio zadovoljavajući, svakako ćemo zbog velikog dima i vjetra ujutru rano poslati možda i oba helikoptera da dok je hladnije zaustave eventualno širenje požara. Sa nekih 10 izbačaja mislim da će biti dovoljno", ocijenio je Solak.

Direktor FCUZ-a je dodao da će vatrogasna služba Grada Mostara biti na terenu cijelu noć i u slučaju promjena obavijestit će ostale strukture.

Kopirati
Drag cursor here to close